Beskrivelse
Melken i denne osten velges med omhu og koaguleres langsomt.
Osten formes med varsomhet. Den modnes i 5 uker hvor de 2 til 3 ganger i uken blir vendt og badet i vann som tilsettes mer og mer Marc de Bourgogne.
Langsomt får osten den orangerøde farge som minner om jorden i Auxois. Selv om den har en sterk duft, bevarer den en lett og nyansert smak. Fremstilles av kumelk.
Vinner av en rekke gullmedaljer. Sølv i 2014 og vinner av både gull og sølv ved Mondial du Formage i 2015.
Produktblad
Allergener
- Melk
Ingredienser
- Pasteurisert kumelk
- osteløpe
- salt
- Marc de Bourgogne
Næringsinnhold
- Energi: 338 kcal / 1411 kJ
- Protein: 17,78 gram
- Karbohydrat: 1,47 gram
- Fett: 24 %
- Fett i tørrstoff: 52 %