Myk modnet hvitmugg ost av upasteurisert kumelk. Osten produseres i området som heter Ile de France. Formagerie Dongé ble opprettet i 1930 og har siden den gang markert seg gjentatte ganger som den ypperste produsenten av Brie de Meaux. Melken kommer kun fra egne gårder like i nærheten av ysteriet, eller gårder i området som kun leverer til dem.
At melken er upasteurisert gjør at osten er ustabilisert og har en kjerne som modnes utenfra og inn mot midten av osten. Osten går fra å ha en tett hvitt teppe av hvitmugg, etter hvert som den modnes går fargen over i strågule toner.
Smaksbilde på en Brie de Meaux har kraftige toner av sopp og løv med hint av skogbunn og mose.
English:
Soft ripened white mold cheese from unpasteurized cow's milk. The cheese is produced in the area called Ile de France. Formagerie Dongé was established in 1930 and has since then repeatedly distinguished itself as the ultimate producer of Brie de Meaux. The milk only comes from own farms close to the dairy, or farms in the area that only deliver to them.
The fact that the milk is unpasteurized means that the cheese is unstable and has a core that matures from the outside towards the middle of the cheese. The cheese goes from having a dense white blanket of white mold, as it matures the color changes to straw yellow tones.
On taste, Brie de Meaux has strong tones of mushrooms and leaves with hints of forest bottom and moss.