Er du også interessert i?

Provolone Fiaschetti Affumicata 1,5 kilo
Enhet
kg
Forpakn. m/
1,5 kg
Vis
Pecorino Toscano DOP 2 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
2 kg
Vis
Eiker Holtefjell Ung 3-6 mnd ca 2,7 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
2,7 kg
Vis
Västerbottensost 2 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
2 kg
Vis
Comté Extra Antoine 16 mnd 2,5 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
2,5 kg
Vis
Piccolo Gregge di Sardegna 1,7 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
1,7 kg
Vis
Myrdal Ramsløkost cirka 4,5 kilo
Enhet
kilo
Forpakn. m/
4,5 kilo
Vis
Manchego 12 mnd DOP ca 3 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
3 kg
Vis
Albala PGI ØKO 2 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
2 kg
Vis
Ubriaco di Amarone 2 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
2,5 kg
Vis
Parmigiano Reggiano 30 mnd DOP ØKO 2,2 kilo
Enhet
kg
Forpakn. m/
2,2 kg
Vis
Myrdal Italiensk krydderost cirka 4,5 kilo
Enhet
kg
Forpakn. m/
4,5 kg
Vis
Eiker Holtefjell XO 12-18 mnd 2,7 kg
Enhet
kg
Forpakn. m/
2,7 kg
Vis

Mimolette 24 mois Selection 2,5 kg

Varenr.
77937
2,5
kg
pr.
stk

Mimolette cirka 2,5 kilo

Mimolette lages på kumelk etter fast ost prosessen. Som en lagret Gouda, vaskes ostemassen for å fjerne laktose, en prosess som holder pH-en  relativt høy. Ostene støpes og presses, og syrner i pressen, før den lake-saltes. Osten modnes fra 3 og opptil 24 måneder med ørsmå ostemidd som spiser av skorpen og gir den en særegen lukt, smak og utseende.

Osten ble utviklet i Flandern under den fransk-nederlandske krigen på 1600-tallet (muligens på forespørsel fra Kong Ludvig XIV). Holland nektet å eksportere sin populære Edam ost  til franskmennene, så de utviklet sin egen kopi versjon, og la til det oransje pigmentet annatto for å gi den et poeng av forskjell. Osten er også kjent som Boule de Lille etter byen der den først ble modnet.